Клуб „Музиката около нас“

Ръководител: Надежда Стефанова

На 22.12.2016 г. от 12.30 часа във физкултулния салон на училището се проведе Коледно-новогодишно тържество. То беше организирано и проведено от участниците в клуб “Музиката около нас“.

На публичната изява присъстваха ученици, учители, много родители, представители на Обществения съвет на училището, представители на Училищния съвет,  гости от читалищната общност и кметството. Прочете се  приветствие от името на Директора на училището.

Учениците представиха коледарска група, мажоретен танц с помпони, рецитираха  и пяха  коледни и новогодишни  стихотворения и песни. Публиката радушно ги аплодира.
Учениците показаха колко много неща са научили, а родителите изразиха своето мнение, че е хубаво да се запазват  българските обичаи.

Ученици и гости се забавляваха и се получи един чудесен, незабравим и изпъстрен с емоции празник.

 

 

 

На осми март 2017 г. учениците от клуб „Музиката около нас“ имаха публична изява – мини концерт „С любов за мама“. Децата поздравиха гостите с песни и стихотворения, а след това поднесоха на майките изработените от тях подаръци и картички.

 

 

 

 

На 24.05.2017 г. в читалищния салон в с.Горна Митрополия се проведе тържествен концерт в чест на празника на славянската писменост и българската просвета и култура. Клуб „Музиката около нас“ се включи с танци, възторжено посрещнати от публиката. Сред гостите на концерта бяха А.Василева, кмет на селото, Г.Димитрова, секретар на читалище „Искра“, родители, ученици и учители, представители на местната общественост, на дома за стари хора, на ЦДГ „Незабравка“.