Мартенски празници 2019

26.02.2019 т.

По повод Националния ни празник Трети март ученици от пети, шести и седми клас взеха участие в ежегодните „Уроци по родолюбие“, организирани от Регионален военноисторически музей – Плевен. Г-н Богомил Стоев, училищен психолог, изнесе урок извън класната стая на тема Руско-турската война от 1877-1878 г. и българското Освобождение, последван от викторина. След това учениците разгледаха експозицията на музея, свързана с Руско-турската война. Благодарности на Б.Стоев и на музейните работници за интересния урок!

27.02.2019 г.

За двадесет и първа поредна година РВИМ – Плевен отбеляза Националния празник на България, като организира конкурс за детска рисунка на тема „Освобождение“. Участниците в конкурса от нашето училище са наградени с грамота за проявено художествено виждане и оригинално пресъздаване идеята на конкурса.

Учениците от прогимназиален етап отбелязаха Деня на розовата фланелка, като организираха базар за собственоръчно изготвени мартеници в училище.

01.03.2019 г.

С парите от изработените от учениците мартеници ще бъде подпомогнато читалището в селото ни.

03.03.2019 г.

Участниците в клуб „Поетично и театрално изкуство“ се включиха в отбелязването на Националния празник на България – Трети март, с музикално-поетичен рецитал. След тържеството бяха поднесени венци пред паметниците в селото, посветени на Освобождението на България.